Адвокат Миколи Харківського заявляє про погрози

Фото: Харків Times

Адвокат підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна ввечері 26 жовтня 16-річного Миколи Харківського Інна Данилова заявила про погрози, які надходять на її адресу.

Про це Данилова заявила журналістам після засідання Київського районного суду Харкова, на якому її підзахисному обрали запобіжний захід, передає кореспондент Харків Times.

«На мій телефон надходять загрози позбавлення життя, загрози моїй сім’ї», – стверджує адвокат.

Вона повідомила, що Микола – просто її клієнт і вона «виконує свій адвокатський обов’язок», захищаючи його.

Також Данилова заявила, що, якщо протягом доби погрози не припиняться, вона «буде змушена» звернутися до правоохоронних органів із заявою про «перешкоджання у провадженні адвокатської діяльності», а також до Комітету захисту прав адвокатів та до Ради адвокатів Харківської області. Данилова висловила впевненість у підтримці своїх колег.

“Я в цьому житті нічого не боюся, я надивилася і мені вистачає й практики, і знань”, – стверджує Данилова.

Поки що вона не вважає за потрібне оскаржувати запобіжний захід, який суд обрав для її підзахисного.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд Харкова сьогодні, 28 жовтня, обрав для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна ввечері 26 жовтня, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави на 60 діб.

Перед сьогоднішнім засіданням Київського райсуду Данилова заявила журналістам, що її підзахисний «не пам’ятає» обставин аварії.