У Харкові засудили 18-річного обвинуваченого у вбивстві Яни Шевченко

Фото: соцсети

26 жовтня Червонозаводський районний суд Харкова ухвалив вирок 18-річному Данилі Редіну, який три роки тому вбив свою знайому, а тіло дівчини закопав, намагаючись приховати цей злочин.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під час судового розгляду було встановлено, що вбивство засуджений скоїв “на ґрунті особистих неприязних стосунків”. У червні 2019 року у яру недалеко від Лисої Гори у Харкові Редін, якому на той момент було 16 років, зустрівся зі своєю знайомою Яною Шевченко. Він кілька разів ударив дівчину по голові.

“Вважаючи, що завданих тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ножа, який був у нього при собі, і завдав їм кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої, після яких дівчина померла. Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець поховав її недалеко від будинку, де мешкав”, – розповіли у прокуратурі.

Суд визнав винним Редіна у умисному вбивстві, вчиненому із собою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України), та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Максимальне покарання за такий злочин передбачає довічне позбавлення волі.

Судді також задовольнили цивільний позов матері загиблої харків’янки про стягнення моральної шкоди на суму 1 млн. грн.

Вирок до суду поки що не набув чинності, оскільки не минув час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в червні 2019 року в Харкові 17-річний Данил Редін вбив свою подругу 26-річну Яну Шевченко. Тіло дівчини неповнолітній закопав. Розслідування обставин вбивства 26-річної харків’янки почалося із запізненням, оскільки двоє співробітників поліції намагалися приховати цей злочин.

У січні 2020 року на розгляд до суду був передано справу щодо Данила Редіна, якого звинувачують у вбивстві Яни Шевченко.

У квітні 2020 року слідчі ДБР повідомили про підозру двом оперуповноваженим Холодногірського відділу поліції в приховуванні вбивства 26-річної Яни Шевченко.