У Харкові підлітків вакцинуватимуть від COVID-19 у дитячих поліклініках

Фото: inform.zp.ua

Робити щеплення від коронавірусу дітям від 12 до 17 років можна буде у пунктах вакцинації, які вже розгорнуті у дитячих поліклініках Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

Міністерство охорони здоров’я України ухвалило рішення з 27 жовтня розпочати вакцинацію дітей віком від 12 до 17 років. Згідно з наказом, дітям рекомендується робити щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

У Харкові підлітків щеплюватимуть у дитячих поліклініках, де зараз вже розгорнуті пункти вакцинації для дорослих.

«Як тільки ми почнемо працювати з дітьми, пункти вакцинації переключаться на дітей, де все вже організовано», — сказала віце-мер.

При цьому вона наголосила, що у Харкові постійно збільшують кількість пунктів вакцинації. Зокрема зараз планують відкрити нові — на території шести ринків. Також, можливо, додаткові пункти з’являться у деяких великих торгових центрах.

В Облздраві відкривати окремі пункти вакцинації для дітей не планують.

«Я б радив звернутися до свого сімейного лікаря, проконсультуватися з ним і зробити знову ж таки у нього цю вакцинацію. Хоча за наявності бажання можна зробити в будь-якому пункті щеплення», — прокоментував цю ситуацію директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

За його словами, у Харківській області із завтрашнього дня дітей вакцинуватимуть скрізь. Головна умова — згода батьків.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 26 жовтня виявили 198 371 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 1 255 — за минулу добу.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу. Громадські прищепні пункти обіцяють відкрити на ринках міста.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.