У Харкові одного з продавців російських ласощів покарала Держпродспоживслужба

Фото: kh-consumer.gov.ua

Мережу магазинів солодощів у Харкові оштрафували за продаж російських цукерок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Інспектори служби перевірили підприємців, які на території області торгують російськими цукерками.

«Підсанкційні російські товари не повинні продаватися в Україні. Ця продукція завозиться та реалізується на території України незаконно. Підтвердити якість і безпечність такої продукції неможливо. Дуже дивно, що досі, незважаючи на збройну агресію, в когось вистачає совісті порушувати цю норму закону», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Відповідно до Постанови КМУ від 30.12.2015 № 1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» та згідно з Переліком товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, ввезення та реалізація зазначеної продукції заборонено.

За результатами проведеної інспекції було видано приписи зняти з продажу цукерки виробництва ПАТ «Красный Октябрь» (м. Москва); ВАТ «Кондитерський концерн «Бабаевский» (м. Москва); фабрика «Победа» (м. Москва); м. Старий Оскол Білгородської області; АТ «АКконд» (м. Чебоксари).

Усього дев’ять найменувань цукерок.

За порушення вимог законодавства щодо маркування продукції на власників магазинів накладено штрафні санкції.

Як повідомляв Харків Times, два відділення «Нової пошти» на Харківщині оштрафували на 326 млн грн за порушення прав споживачів.