Студентські організації Харкова закликають молодь піти на вибори

#ХарківГолосує: новий челендж, на який спонсори виділили 15 тисяч подарунків. Студентські організації Харкова розпочали масштабний проект для залучення молоді до голосування на виборах 31 жовтня.

Про це Харків Times дізнався з презентації проекту в прес-центрі KHARKIV Today.

Представники студентського самоврядування, які представляли проект, вважають, що він має залучити молодь до участі у голосуванні на виборах мера Харкова.

“Ідея челенджа дуже проста. Приходиш на вибори, робиш селфі біля вивіски на вході до виборчої дільниці, розміщуєш фото у соцмережах, а потім приходиш до одного з дев’яти наметів, які будуть у різних районах міста, щоб витягнути квиток на розіграш призів”, — розповідає Кирило Гібкін, представник організації студентського самоврядування Харківського торговельно-економічного інституту

Студентський проект підтримали десятки різноманітних торгових мереж та організацій Харкова. Усього на місто буде 15 тисяч подарунків – чашок, квитків на футбол, ручок тощо.

Аліна Лебедєва, голова молодіжної організації Національного економічного університету ім. С. Кузнеца, каже, що зараз ведуться переговори зі спонсорами також щодо окремих цінних призів, які будуть розіграні серед учасників челенджу #ХарківГолосує.

“Ми самі дуже активно залучилися до цієї акції. Наша організація займається інформаційною підтримкою, розсилаємо інформацію по всіх наших групах у соціальних мережах. Звісно, ​​брати участь в акції може будь-який мешканець Харкова. Не лише молодь. Наші батьки, бабусі та дідусі – усі харків’яни. І звісно ж усіх запрошуємо на вибори. Адже ми віддаємо свій голос для того, щоби висловити свою позицію”, — вважає Аліна Лебедєва.

Ідею підтримує й Анастасія Пугач, віце-президент відокремленого підрозділу ISIC міста Харкова: “Чому так важливо, щоб молодь приєдналася до цього процесу? Молодь має відчувати відповідальність за своє рішення, адже саме за нами майбутнє. Ми маємо використовувати своє виборче право на 100%. І тому ми також беремо участь у проекті, який має привернути увагу до виборів, не агітуючи при цьому жодного з кандидатів”.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

25 вересня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов офіційно висунутий кандидатом на посаду мера від партії «Блок Кернеса – «Успішний Харків».

Всього на пост Харківського міського голови претендують 13 кандидатів.

ЦВК виділила майже 30 млн грн на позачергові вибори мера Харкова.

Карантинні заходи на виборах мера Харкова профінансує місто.