В “ХТМ” розповіли, скільки житлових будинків в Харкові залишаються без тепла

Фото: city.kharkov.ua

Завершити подачу теплоносія в усі житлові будинки Харкова планують у четвер, максимум у п’ятницю, 28-29 жовтня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка.

За його словами, тепло подали в 6 200, або 99%, житлових будинків, 5 400 з яких перевірили вдруге. Гендиректор ХТМ зазначив, що нова практика дозволяє оперативно виявляти і усувати можливі дефекти.

«Ми подаємо теплоносій і наступного дня йдемо і перевіряємо наявність тепла в батареях у цьому домі, не чекаючи, поки нам напише споживач. Є графік подачі тепла і перевірок. По кожному будинку визначено відповідального робітника, який повинен перевірити подачу тепла і доповісти про ситуацію», – повідомив Василь Скопенко.

Він зазначив, що в разі виявлення дефектів роботи ведуться цілодобово, до повного їх усунення. Щодня в місті випускають повітря з системи приблизно в 300 будинках. На сьогодні залишилося ще близько 700 будинків, що займе приблизно два дні роботи. Також він повідомив, що у Київському районі, де традиційно виникають складнощі через старі мережі в центрі міста, зараз працюють бригади і з інших районів, де подачу тепла вже завершили.

Гендиректор «Харківських тепломереж» підкреслив, що торік на 12-й день пуску до тепла було підключено 75% житлових будинків.

Василь Скопенко також нагадав, що тарифи для населення в Харкові не підвищаться і залишаться на рівні 2019-2020 рр.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.

14 жовтня в Харкові почали подавати тепло в житлові будинки.