Нова технологія проти Терехова: в місті роздають листівки від імені “Слуги народу”

Скриншот

На останньому тижні перед виборами мера в Харкові з’явилася фальшива агітація нібито від імені партії “Слуга народу”, за якою стоїть штаб одного з кандидатів.

Про це Харків Times дізнався із заяви керівника обласної організації Блоку Кернеса – “Успішний Харків”, депутата облради Віталія Панова.

Він повідомив, що сьогодні в Харкові роздавали рекламні проспекти, в яких від імені “Слуги народу” опубліковано заклик голосувати за Ігоря Терехова.

“Хочу відразу сказати, що дана рекламна продукція є фейком. Але при цьому не можу не висловити подяку штабу одного з кандидатів, який і скреативив цей продукт. Дана реклама – це вже безперечний крок вперед в порівнянні з газетою про рептилоїдів та демонів, яку влітку креативив той же штаб. Мабуть, там зрозуміли, що настільки чорні технології виборцю не заходять і вирішили спробувати змінити підходи “, – заявив Панов.

“Ми вдячні штабу цього кандидата за те, що там розуміють: Ігор Терехов єдиний претендент на посаду харківського міського голови, який здатний об’єднати навколо себе різні політичні сили. Ми також дякуємо за те, що цей штаб закликає й інші партії голосувати за кандидата від блоку Кернеса – “Успішного Харкова”. Ми дуже сподіваємося, що прихильники цього кандидата почують свого лідера і підтримають його в бажанні бачити на чолі Харкова саме Ігоря Терехова”, – підкреслив Панов.

Як повідомляв Харків Times, в серпні в Харкові поширювалася “чорнушна” газета “Время Добкина” зі статтями про Ігоря Терехова. Статті, зокрема, мали заголовки “Терехов представник рептилоїдів”, “Терехов збирає сперму демонів для запліднення харків’янок” та ін. У штабі Добкіна тоді заявили, що не припинятимуть поширення цієї газети і не бачать в ній проблеми.

22 жовтня голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявив про те, що партія не бере участь в харківських виборах і не висуває свого кандидата, але уважно стежить за ходом кампанії.

23 жовтня громадянська мережа “Опора” оприлюднила розслідування того, як в соцмережах діють групи з очорнення конкурентів Добкіна в його інтересах. Повідомлення в цих групах пишуть фейкові акаунти, створені перед виборами. Фотографії цих акаунтів вкрадені у користувачів російської соцмережі “Вконтакте”. “Боти вихваляють Михайла Добкіна і критикують його опонентів. Показово, що багато боти роблять окремий акцент на тому, що вони особисто голосуватимуть саме за цього кандидата”, – йдеться в розслідуванні.