Громада в Харківській області самостійно посилила карантин

Фото: vchasnoua.com

З 25 жовтня в місті Валки Харківської області в зв’язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності на COVID-19 вводяться додаткові обмеження. Таке рішення сьогодні, 25 жовтня, прийняла місцева комісія з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Валківської міськради.

Згідно з рішенням комісії в місті забороняється:

  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів. Але такі матчі будуть проводитися без глядачів і за умови дотримання учасниками протиепідемічних заходів і щоденному контролі за станом здоров’я учасників;
  • заходів по атестації здобувачів;
  • заходів з оцінки якості освіти.

Всі школярі, починаючи з п’ятого класу і старше переходять на дистанційну форму навчання. Вчитися за партами будуть тільки учні 1-4 класів. Також продовжать працювати дитячі садки.

Прийом в міськраді буде проводиться тільки за попереднім записом.

“У закладах громадського харчування керівникам закладів при прийомі відвідувачів враховувати вимоги Постанови Головного державного санітарного лікаря № 13 від 06 жовтня 2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»”, – сказано в постанові.

На 25 жовтня в громаді захворіли коронавірусів 1435 осіб, за останню добу – 21.

Фото: valky-rada.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 25 жовтня виявили 197 116 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 687 — за минулу добу.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.