Добкін фінансує свою передвиборчу кампанію з викраденої у мене птахофабрики, — Григорій Соломанін

Фото: kp.ua

Справжній власник Володимир-Волинської птахофабрики вимагає відновлення законності та продовжує боротися за свої права.

Про це Харків Times дізнався з публікації «КП в Україні».

В інтерв’ю виданню колишній власник Володимир-Волинської птахофабрики Григорій Соломанін звинуватив Михайла Добкіна в тому, що той є вигодонабувачем від рейдерського захоплення його підприємства.

Птахофабрика була викрадена у Григорія Соломаніна 12 років тому.

«Незрозумілим рішенням суду, без оповіщення сторін, було вирішено, що фабрику треба просто віддати третім особам! Реєстратор, якому я довіряв, наступного ранку переписав усе моє майно на інше ім’я. Коли я приїхав із Харкова до Володимир-Волинського, то на фабрику вже не зміг потрапити. На воротах стояла чужа охорона, мені дали зрозуміти, що краще нічого не намагатися змінити», — розповів колишній власник підприємства.

Григорій Соломанін стверджує, що слова Михайла Добкіна про те, що він отримав Володимир-Волинську птахофабрику у спадок від свого батька, який нібито створив підприємство, — відверта брехня: «Я добре знав покійного Марка Мойсейовича Добкіна та глибоко поважав його. Можу сміливо стверджувати, що до 2010 року, поки я керував фабрикою і поки вона розбудовувалася, Марка Мойсейовича на ній ніколи не було і він її в моєї родини не купляв».

Законний власник налаштований домагатися справедливості, незважаючи на те, що з 2009 р. по цій справі було відкрито вже шість кримінальних проваджень, які не мали жодних наслідків.

Ситуація, коли Добкін користується доходами з незаконно придбаної власності, на думку Соломаніна, неприпустима.

«Михайло Добкін сам розповів журналістам, що фінансує із прибутку, який дає птахофабрика, свою політичну діяльність та передвиборчу кампанію. Що стосується моїх прав, то я боротьбу не припиняв ніколи. Хоча пройшло вже 12 років», — заявив Соломанін, повідомивши, що кілька місяців тому він ініціював нові кримінальні провадження у справі про викрадення птахофабрики.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці підозрюють у привласненні 34 млн. гривень державних коштів керівництво Володимир-Волинської птахофабрики, якою володіють члени сім’ї Михайла Добкіна.

У березні цього року Михайло Добкін в інтерв’ю виданню “Бабель” заявив, що його сім’я володіє акціями Володимир-Волинської птахофабрики і запевнив, що прибутку птахофабрики вистачає і на виборчу кампанію на позачергових виборах Харківського міського голови, і на придбання мотоциклів.

“Це білі гроші, з яких заплатили податки. Мені вистачає”, – сказав він.

У декларації Добкін зазначив кінцевим бенефіціаром ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” свою дружину Аллу. Також, за даними ЗМІ, акціями компанії володіють брат Михайла Добкіна Дмитро і дружина брата Олена.