“Слуга народу” буде розбиратися з Мустафаєвою після виборів, – Фесенко

“Самоход” Аліни Мустафаєвої на вибори Харківського міського голови всупереч рішенню керівництва “Слуги народу” не висувати свого кандидата, суперечить інтересам президентської партії. Подібна самодіяльність згодом стане предметом серйозних розглядів.

Про це написав керівник Центру політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко в Facebook.

Він зазначив, що так звані “самоходи” – одна зі специфічних тенденцій нинішніх виборів мера Харкова. Політтехнологи позначають цим терміном кандидатів, які є членом будь-якої партії, але йдуть на вибори не від своєї партії, а як самовисуванці.

“Депутат Харківської міськради від партії “Слуга народу” Аліна Мустафаєва також балотується як самовисуванець. При цьому в керівництві партії “Слуга народу” чітко заявили, що свого кандидата на виборах мера Харкова не висуватимуть. Тому А. Мустафаєва швидше представляє саму себе, хоча плутанину для виборців створює. Більш того, харківські колеги кажуть, що, судячи з її заяв, вона виступає в ролі технічного кандидата від М. Добкіна. Це явно суперечить інтересам і позиції президентської партії, і керівництву партії “Слуга народу” треба б розібратися з дисидентствующею кандидаткою “, – написав Фесенко.

Згідно з даними останнього соціологічного дослідження групи “Рейтинг”, Мустафаєва не може розраховувати більш ніж на 2,5% голосів.

Як повідомляв Харків Times, глава фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що партія вирішила не висувати свого кандидата на виборах мера Харкова.