Підозрюваний в ДТП з трьома загиблими водій мікроавтобусу вийшов з СІЗО

Фото: kh.depo.ua

За 23-річного водія мікроавтобуса Volkswagen Crafter, якого напередодні, 21 жовтня, Київський районний суд м.Харкова відправив під варту за вчинення ДТП з трьома загиблими і трьома постраждалими, внесено заставу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на адвоката підозрюваного Віталія Саламаху.

Заставу в сумі 90 800 внесли 21 жовтня, з-під варти водій вийшов сьогодні, 22 жовтня, після 16:00.

“Він буде виконувати всі покладені обов’язки на нього і щиро кається, будемо компенсовувати родичам всі збитки та допомагати отримати компенсацію від нашої страхової”, — сказав Саламаха.

За словами Саламахи, водій мікроавтобуса не перевищував швидкості, а у момент ДТП йшов дощ.

“В момент ДТП він спіймав воду і почалось аквапланування, машину понесло. Він намагався уникнути ДТП (викрутити кермо і т. д.), але не зміг”, — стверджує захисник.

Чи була можливість уникнути ДТП, має з’ясувати експертиза.

Як повідомляв Харків Timesтри людини загинули і три постраждали внаслідок зіткнення мікроавтобуса Volkswagen Crafter та вантажівки КамАЗ на трасі «Харків – Сімферополь». Аварія сталася 19 жовтня близько 6:00 на автодорозі «Красноград – Перещепине – Дніпро».

Того ж дня 23-річний водій Volkswagen був затриманий в порядку статті 208 КПК. Поліція відкрила кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

21 жовтня Київський районний суд м.Харкова обрав підозрюваному в скоєнні смертельного ДТП 23-річному водієві мікроавтобуса Volkswagen Crafter запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави.