У Харківській області директора фірми судитимуть за розкрадання бюджетних коштів

Майже 200 тис. грн збитків державі під час ремонту школи — постане перед судом директор приватної фірми-підрядника. За санкцією статті йому загрожує до восьми років за ґратами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також за фактом видачі посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 191, ч . 1 ст. 366 КК).

За даними слідства, протягом 2017 року між товариством з обмеженою відповідальністю та відділом освіти райдержадміністрації укладено договір підряду з проведення капітального ремонту школи.

За результатами виконання робіт підрядник видав замовникові завідомо неправдиві документи, а саме акти прийому-передачі виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість.

На підставі вищевказаних документів на рахунок ТОВ перераховані бюджетні кошти.

В ході досудового розслідування встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам і вартості, зазначеним у кошторисній документації.

Сума збитків, завданих державі, складає майже 200 тис. грн.

20 жовтня 2021 року обвинувальний акт стосовно директора ТОВ спрямований до Шевченківського районного суду Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за махінації під час ремонту даху навчального закладу піде під суд директор фірми-підрядника.

Директора фірми підозрюють в розтраті 1,5 млн грн на фейковий ремонті в школі.