Пункти вакцинації планують відкрити на ринках Харкова

Фото: bbc.com

На ринках Харкова планують відкрити пункти вакцинації від коронавірусної інфекції. Але для цього потрібно виконати низку технічних умов.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, пункти вакцинації будуть розгорнуті після виконання низки технічних умов, серед яких — встановлення обладнання з доступом до мережі Інтернет та його підключення до системи «HELSI.me».

Також віце-мер зазначила, що кількість харків’ян, які мають імунітет до коронавірусної інфекції, збільшується. Щодоби ця цифра зростає на 6-7 тис. осіб за рахунок вакцинації. Крім того, збільшується кількість харків’ян, які отримали імунітет внаслідок перенесеної хвороби. В цілому, імунітет до COVID-19 сформувався у більш ніж 500 тис. харків’ян.

«Кількість людей, які мають імунітет до коронавірусу, у Харкові накопичується. Так, на сьогодні одужало 109 тисяч 135 пацієнтів, за останню добу – плюс 592 особи. Можливо, саме завдяки цьому нам і вдається триматися у «коридорі» та не потрапити до червоної зони», – зазначила віце-мер.

Доктор медичних наук, професор Віра Целуйко звернула увагу на важливість профілактичних і протиепідемічних заходів. За її словами, вакцинація, а також неухильне дотримання соціальної дистанції та макового режиму – єдиний спосіб захистити себе та своїх близьких від COVID-19.

«Вітамінна терапія – це добре, але вона не гарантує зменшення ризику захворюваності. Потрібно дотримуватися маскового режиму, вакцинуватися. Це єдиний шлях вирішення цієї глобальної проблеми», – зазначила доктор наук.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 21 жовтня виявили 191 206 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 319 — за минулу добу.

За даними мерії, в реанімаціях Харкова взагалі немає вакцинованих від COVID-19.

За даними Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулу добу, 20 жовтня, в області прищепили від коронавірусу 15 772 людини. З них першою дозою — 9 891 людину, другою — 5 881.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати пункт вакцинації від коронавірусу.