Підлітка, який побив дівчину на Нових домах, засудили до громадських робіт

Комінтернівський районний суд м.Харкова виніс вирок 16-річному підлітку, якого звинувачували у побитті 14-річної дівчинки у дворі житлового будинку по вулиці Танкопія.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Відео, на якому обвинувачений на очах у оточуючих б’є по голові і тулубу дівчинку, опублікували в соцмережах на початку червня. Ролик викликав широкий резонанс, і в поліції почали розслідування інциденту.

За даними слідства, причиною побиття стали неприязні відносини між потерпілою та дівчиною підлітка.

Суд визнав підлітка винним в нанесенні легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) та призначив максимальне покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.

Як повідомляв Харків Times, 16-річний житель м Харкова Олександр Тараник жорстоко бив дівчаток в мікрорайоні Нові доми. Одну з таких подій очевидці записали на відео і опублікували в соцмережах. Після чого ситуацію з розслідування побиття дівчинки в Харкові взяв на контроль замміністра внутрішніх справ України Антон Геращенко..

За фактом побиття дівчинки було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). 12 червня слідчі перекваліфікували кримінальний злочин в ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

Під час досудового слідства підліток визнав свою провину і попросив вибачення у потерпілої.