Куп’янський чиновник, який вимагав мзду за проведення спортивного турніру, постане перед судом

Справу на в.о. голови однієї з територіальних громад Куп’янського району та його знайому підприємницю, яка взялася передати “неправомірну вигоду”, передано до суду. Через 50 тис. грн обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Немишлянська окружна прокуратура Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області та підприємниці за фактом отримання службовою особою неправомірної вигоди, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування встановлено, що до в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області звернувся громадянин з проханням дозволити проведення спортивних змагань на території району. В.о. голови нічого проти не мав, але за надання такого дозволу зажадав 50 тис. грн.

При цьому, щоб не привертати до себе зайву в таких справах увагу громадськості та правоохоронних органів, отримати гроші він попросив місцеву підприємницю, якій, ймовірно, довіряв.

9 серпня 2021 року да магазину цієї дами прийшов організатор змагань і передав їй ті самі 50 тис. грн, призначені чиновникові.

Як повідомляв Харків Times, того ж дня, відразу після передачі грошей правоохоронці повідомили їй про підозру, а в.о. голови тергромад затримали.