У Харкові відкриють ще один пункт вакцинації

Фото: www.pz.gov.ua

Новий центр вакцинації готують до відкриття у медпункті залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За словами Горбунової-Рубан, пункт почне працювати, як тільки комп’ютер в медпункті підключать до системи «HELSI.me».

«Люди, яким потрібно буде рухатися залізничним транспортом, думаю, будуть виявляти бажання зробити щеплення, а ми їх будемо приймати», — прокоментувала таке рішення заступниця міського голови.

За даними чиновниці, інтерес до вакцинації в місті зріс.

«Люди почали робити щеплення інтенсивніше, і я продовжую запрошувати харків’ян на наші пункти вакцинації. Є «AstraZeneca», «Pfizer» і трохи вакцини «CoronaVac». Чекаємо надходження «CoronaVac», тому що він став популярний серед людей. Поки отримуємо невеликими партіями, і все відразу проколюємо», — повідомила віце-мер.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 20 жовтня виявили 189 887 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 242 – за минулу добу.

За даними мерії, в реанімаціях Харкова взагалі немає вакцинованих від COVID-19.

За даними Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулу добу, 19 жовтня, в Харківській області прищепили від коронавірусу 14 383 осіб.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

Крім того, щонеділі, з 10:00 до 18:00, центри масової вакцинації від COVID-19 функціонують на території торгових центрів «Україна», «Дафі», «Аве Плаза», «Караван» та ін.