У Харківському зоопарку вперше з’явилися пінгвіни (відео, фото)

До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни Гумбольдта. За всю історію Харківського зоопарку ці тварини експонуватимуться у нас вперше. Більше того, на сьогоднішній день в Україні пінгвінів Гумбольдта можна побачити лише в Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі зоопарку.

Три самки – Маргарет, Агата і Шарлота – приїхали до Харкова із зоопарку у місті Бохум у межах програми Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (ЄАЗА). Тварини передані для збереження і розмноження виду. Заплановано, що з часом родина пінгвінів Харківського зоопарку поповниться ще десятьма особинами – самцями і самками.

“Як тільки три красуні опинилися у вольєрі, стали поводитися дуже впевнено: відразу пішли у бік басейну, пірнули і почали освоювати водний простір. Але на сушу поки не виходять. Та, зважаючи на адаптаційний період, для пінгвінів абсолютно нормально перебувати кілька діб у воді. Вони на ній дрімають, там же і харчуються улюбленою рибою – салакою”, – йдеться у повідомленні.

Вольєри для утримання пінгвінів, що знаходяться в експозиції “Світ узбереж”, побудовані за проектом, погодженим ЄАЗА, де враховані усі умови для комфортного перебування тварин і роботи персоналу. У розпорядженні пінгвінів відкритий вольєр площею понад 600 кв. м, що примикає до будівлі утримання пінгвінів з внутрішнім вольєром у 100 кв. м. В обох вольєрах просторі глибокі басейни, штучні скелі з гніздами, автоматичні поїлки. Зараз пінгвіни обживають внутрішній вольєр. Для комфорту своїх підопічних кіпери підтримують тут температуру повітря на позначці 16-18°С, а також необхідну температуру і солоність води.

Довідка. Пінгвін Гумбольдта, або перуанський пінгвін, зазвичай гніздиться на кам’янистих узбережжях Чилі і Перу, де проходить холодна Перуанська течія. Чисельність цих пінгвінів постійно зменшується через зміни в системі течій Тихого океану.