Спекулювати на темі COVID-19 – це шкідливо – директор облдиспансеру радіаційного захисту Пирогова (відео)

Фото: ХарківTimes

В. о. директора Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова спростувала заяву кандидата в мери Харкова Михайла Добкіна про його допомогу «Чорнобильській» лікарні у будівництві додаткової кисневої траси.

Про це Пирогова заявила Харків Times.

«З Михайлом Маровичем Добкіним ми з цього питання не контактували й допомога нам не надавалася», – заявила Пирогова.

З її точки зору, спекуляції навколо теми COVID-19 просто шкідливі.

«Я вважаю, що спекуляцій на цій темі не повинно бути, тому що ситуація досить складна, досить напружена і спекулювати на цій темі – це не те, що неправильно, це шкідливо», – заявила в. о. директора диспансеру радіаційного захисту населення.

Раніше у соціальних мережах з’явилася заява Михайла Добкіна про те, що він вирішив «направити частину коштів виборчої кампанії на боротьбу з COVID-19 у Харкові». Пізніше з’явилося повідомлення, що «Михайло Добкін за кошти виборчої кампанії почав обладнувати харківську лікарню кисневої трасою». У коментарях до цього повідомлення вказується саме «Чорнобильська» лікарня, на даний час переорієнтована на прийом хворих із коронавірусною інфекцією.

Як повідомляв Харків Times, аналітик обласного відділення Комітету виборців України Віталій Носачов заявив, що передвиборчі обіцянки Михайло Добкіна є набором популістських штампів, у чому він перевершив усіх конкурентів по виборах.

Очільник Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка застеріг харківських пенсіонерів від підписання будь-яких договорів з Добкіним у рамках так званої соціальної програми «Турбота». На його думку, Добкін побудував схему підкупу пенсіонерів, однак вони в підсумку можуть залишитися без обіцяної грошової допомоги, але з кримінальними проблемами. Раніше Комітет виборців України різко засудив програму Добкіна «Турбота» та пригрозив її організаторам й учасникам кримінальною відповідальністю.