У Куп’янській лікарні чоловік розбив двері, коли його не пустили попрощатися з померлою матір’ю

У неділю, 17 жовтня, 35-річний місцевий мешканець розбив скляні двері інфекційного відділення Куп’янської районної лікарні після того, як дізнався про смерть матері та персонал не пустив його попрощатися з покійною.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

«Як з’ясувалося, причиною агресивної поведінки 35-річногогромадянина стала звістка про смерть матері та відмова медичного персоналу лікарні у проханні чоловіка попрощатися із померлою. Обурений чоловік влаштував сварку, в ході якої пошкодив двері у відділенні лікарні», – йдеться в повідомленні.

Незважаючи на обставини, в поліції інцидент визнали хуліганством й відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296.

Що стосується лікарні, у якій стався інцидент, медики, скоріш за все, не вважають себе винними в тому, що чоловік, який щойно втратив матір, зірвався. Більш того, якщо поліція говорить лише про пошкоджені двері відділення, то керівник КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» Євген Сінько звинувачує осиротілого хлопця в тому, що він розбив у відділенні ще й вікна, повалив медичну апаратуру та меблі, «розкидав балони з киснем». При цьому керівник куп’янської медицини навіть не знав до пуття, коли стався нещасний інцидент у ввіреній йому медустанові – чи то три, чи то взагалі чотири дні тому (коментар він давав через день після інциденту, 19 жовтня).

Згідно із заявою Сінька на Youtube Куп’янської міської ради, на сьогодні в інфекційному відділенні Куп’янської лікарні не вистачає медперсоналу, кілька днів тому із великими зусиллями вирішили питання постачання кисню для хворих, а всі ліжка, призначені для лікування COVID-19, вже зайняті.

Як повідомляв Харків Times, за станом на ранок 18 жовтня у Харківській області померло 4 367 пацієнтів із коронавірусною хворобою COVID-19, 27 з них – за останню добу. З початку реєстрації в області підтвердили 188 645 випадків коронавірусної хвороби, 1 412 – за минулу добу. Станом на 19 жовтня під наглядом лікарів перебувають 25 890 хворих на COVID-19. Одужали 158 388 пацієнтів, 840 – за минулу добу.