Розвалити міське господарство та віддати тепломережі бізнесменам: експерт дав оцінку планам Добкіна з ХТМ

Фото: www.city.kharkov.ua

Пропозиція Михайла Добкіна віддати тепломережі Харкова підприємцям призведе до катастрофічного зростання тарифів для городян.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення співголови Фонду енергетичних стратегій Дмитра Маруніча у Facebook.

Коментуючи плани Добкіна на тлі старту опалювального сезону, експерт написав:

«Михайло Добкін не вгамовується й продовжує розповідати, що централізоване опалення він розформує, що замість нього будуть модульні котельні та взагалі всю галузь віддасть в руки бізнесменів. З одного боку, смішно, а з іншого — люди реально стурбовані і майбутнім свого підприємства, і тарифами на тепло для міста. Віддати теплове господарство в руки бізнесменів, коли на біржі газ коштує під 40 гривень? Реалізація пропозиції Добкіна на практиці означає зростання тарифу в кілька разів. А про те, щоб розформувати «Харківські тепломережі», тут і говорити нема чого. Навіть не уявляю, як всю цю балаканину можна реалізувати так, щоб не розвалити міське господарство».

Дмитро Маруніч також зазначив, що найближчим часом Фонд енергетичних стратегій збирається обговорити початок опалювального сезону на круглому столі за участю профільних організацій з усієї України. За його словами, в обговоренні готові взяти участь і представники «Харківських теплових мереж».

Нагадаємо, Михайло Добкін публічно заявив, що приватизація комунальних тепломереж, на його думку, буде благом для Харкова:

«Потрібно віддавати це все бізнесу. Чому бізнесу? Тому що у міста на це немає грошей, а бізнес із задоволенням прийде. Місто має поставити зрозумілі умови. Наприклад, місто віддає бізнесу абонентську базу і збут. А вони мають за свої гроші побудувати модульні котельні, а місто буде стежити за якістю послуг».

Як повідомляв Харків Times, очільник Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка застерігає пенсіонерів від підписання будь-яких документів з Добкіним.