У Харкові «розмінували» торгові центри (фото)

Фото: ХарківTimes

Інформація про мінування торгових центрів у Харкові не підтвердилася. Щоб переконатися у цьому, поліцейським довелося обстежити майже 100 тисяч квадратів та евакуювати близько 500 осіб.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Фахівці обстежили понад 43 тис. кв. метрів приміщень і 2 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 465 осіб. Жодних вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Як повідомляв Харків Times, про уявне мінування правоохоронці дізналися вчора, 16 жовтня. Ввечері до поліції надійшов електронний лист, в якому говорилося, що вибухівка закладена в чотирьох торгових центрах: на вулицях Пушкінській, Сумській, Полтавському Шляху та проспекті Тракторобудівників.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання на строк від 2 до 6 років позбавлення волі.

22 вересня близько 15:30 до поліції надійшло повідомлення про те, що в будівлі Харківського апеляційного адміністративного суду на Театральній площі в центрі міста закладено вибухівку. Як завжди, це повідомлення виявилося неправдивим.

У червні Київський районний суд Харкова визнав винним і виніс вирок 43-річному чоловікові, який протягом місяця тероризував поліцію та суди — відправляв фейкові повідомлення про мінування цих установ. Лже-мінера засудили до чотирьох років позбавлення волі.