Під Харковом протестуючі перекрили трасу через відключення газу (відео)

Вдень 16 жовтня кілька десятків людей перекрили міжнародну трасу Харків-Ростов (Чугуївський напрямок). Таким чином учасники акції висловили протест проти свавілля компанії “Харківгаз, яка напередодні опалювального сезону відключила від газу кілька кілька населених пунктів області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

Учасники акції ходили пішохідним переходом на в’їзді в м. Харків, біля Меморіалу Дробицький Яр. Пікетники вийшли на протест з плакатами: “Газ – Не розкіш”, “Даєш український газ за собівартістю!”, “Врятуйте нас від тітушек Харківгазу”, “Балаклія проти газового свавілля”.

Акція тривала близько години, приблизно половину цього часу учасники протесту блокували рух автотранспорту. На місці проведення акції утворилася пробка. Поліцейскіе стежили за тим, щоб захід пройшов без конфліктів. За наявною інформацією, акція пройшла мирно.

Після того як рух було відновлено, протестуючі деякий час не розходилися. Вони заявили про свою готовність знову провести акцію, якщо їх вимоги будуть проігноровані.

Як повідомляв Харків Times, в січні-лютому цього року в Харківській області пройшла хвиля акцій, учасники яких протестували проти підвищення тарифів на газ.

7 лютого Жителі Пересічного, Дворічного Кута, Польової і Солоницівки виходили на дорогу на знак протесту проти несумісного з рівнем життя зростання тарифів. Аналогічний мітинг пройшов і в Мерефі.

Як повідомляв Харків Times, 25 січня в селищі Пересічне Дергачівського району Харківської області місцеві жителі перекрили дорогу, в знак протесту проти підвищення цін на газ і його транспортування.

У неділю, 24 січня, на дорогу виходили жителі ХТЗ. Таким чином вони привертали увагу до локальної енергетичної катастрофи.

15 січня по всій країні пройшли акції проти підвищення тарифів. У Харківській області люди перекривали траси Харків — Київ і Харків — Сімферополь, а також пікетували обласну адміністрацію.

11 січня протестувальники перекривали трасу Харків – Київ – Довжанський в районі Ізюма.

10 січня у Високому під Харковом люди перекрили дорогу М-18 (Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта) біля КПП поліції, вони вимагають знизити комунальні тарифи.