У міськраді обговорили перспективи розвитку Харкова

Фото: www.city.kharkov.ua

Стратегію розвитку Харкова обговорили сьогодні, 13 жовтня, у Харківській міській раді. У заході взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, урбаністи, представники громадськості та студенти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Терехов зазначив, що Харків вигідно відрізняється серед інших українських міст за рівнем комфорту життя та благоустрою. За його словами, у місті реалізують унікальні для України проєкти – будівництво зоопарку, комплексу з переробки ТПВ. У планах – розвинути транспортну систему, побудувати нові розв’язки, продовжити випускати на лінії сучасний муніципальний транспорт і виробляти його на харківських підприємствах.

Секретар міської ради підкреслив, що завдання міської влади – зробити все, щоб молодь хотіла жити і працювати в Харкові.

“У кожного викладача є навчальний план, лікаря – карта лікування, у підприємця – бізнес-стратегія. Так само Харків повинен мати свій план розвитку. Таким документом стане Стратегія розвитку нашого міста до 2030 року. Сьогодні тут присутня молодь. Ви – наше майбутнє, і я хочу, щоб саме ви брали активну участь у формуванні сучасного Харкова”, – зазначив Ігор Терехов.

“Ми робимо переворот в громадському транспорті. Ми розвиваємо виробництво в Харкові. Будемо виготовляти свої вагони метро, трамваї, автобуси. Будуємо базу для обслуговування літаків. Ми зробили справжній прорив в екологічній сфері, побудувавши перший в Україні сміттєпереробний завод. Уже зараз місто заробляє на смітті, видобуває полігонний газ, виробляє з нього електроенергію. У Харкові запускається українська “Кремнієва долина” – найпотужніший проект, в якому беруть участь інвестори з усього світу. Харків перетворюється в одну зі столиць IT-індустрії. І найголовніше – місто стає все більш комфортним для життя. А це означає, що ми успішно конкуруємо за найкращі розуми України. До нас приїжджає талановита молодь з усієї країни, а харків’яни, випускники вузів залишаються тут, тому що бачать в Харкові своє благополучне майбутнє”, – заявив керівник міста.

В обговоренні Стратегії взяли участь харківські урбаністи – розробники таких ідей, як “Зелений каркас”, “Суперперекресток”, “Конструктор дворів” і “Великий Харків”. Керівник громадської організації “Інститут Харкова” Ігор Лялюк зазначив, що реалізація цих проектів робить наше місто більш успішним, комфортним, зеленим і безпечним.

А політичний експерт Олександр Кочетков висловив думку, що найсильнішою стороною Харкова є спадкоємність стратегії розвитку міста: “Все заплановане – на основі того, що робиться зараз. Все, що робиться зараз – на основі того, що робилося в попередні роки. Завдяки цьому Харків здатний реалізовувати “довгі” проекти – і тому він став першим. У Терехова амбітна мета – вивести Харків в ТОП-100 найкомфортніших міст світу. Багато що залежить від ситуації в Україні в цілому, але серед великих міст нашої країни – у Харкова найбільші шанси”.

Як повідомляв Харків Times, робоча група з розробки Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 роки затвердила проєкт документа.