Фігуранти справи про махінації на будівництві фізкультурного центру “наколядували” 2,5 млн грн на нове авто (відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські детективи розслідують махінації на будівництві фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. Нанесений зловмисниками збиток оцінюється в 9 мільйонів гривень, частину яких вони витратили на придбання нового автомобіля.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, до складу злочинної групи входили три людини: директор ТОВ а також керівник і працівник науково-виробничого підприємства. У період з квітня по грудень 2020 зловмисники привласнили кошти, виділені з бюджету на будівництва фізкультурно-оздоровчого центру в Новопокровці.

“Здобуті злочинним шляхом кошти, зловмисники легалізували шляхом здійснення з ними кількох фінансових операцій. Близько 2,5 млн були використані з рахунку ТОВ на придбання автомобіля, приблизно така ж сума перерахована на особисті рахунки його керівника, а залишок – на рахунок науково-виробничого підприємства на будівельно-монтажні роботи з завищеними обсягами виконаних робіт з приховуванням реального джерела їх походження”, – розповіли в поліції.

11 жовтня правоохоронці провели 14 обшуків на території Харкова та області, під час яких виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, носії інформації.

Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 КК (службова фальсифікація). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, харківського депутата і за сумісництвом директора ТОВ підозрюють у привласненні 9 млн грн.