У Терехова є шанси перемогти в першому турі – Карасьов

Фото: www.city.kharkov.ua

Ігор Терехов є фаворитом харків’ян на виборах з великим відривом від конкурентів, а на зміну Добкіну серед опозиційних політиків впевнено рухається Євгеній Мураєв.

Про це Харків Times дізнався з мессенджа в Facebook політолога Вадима Карасьова, який прокоментував свіжі дані соціологічної групи “Рейтинг”, оприлюднені 11 жовтня.

“Електоральні оцінки напередодні виборів – все на користь Терехова. Він є лідером в оцінці довіри/недовіри (53%/37%), лідером в оцінці роботи (задоволені його діяльністю 59%). І рейтинг його як кандидата в жовтні показав 57% – тобто, фактично наблизився до результатів Кернеса на торішніх виборах (60%)”, – зазначив Карасьов.

При цьому політолог підкреслив великий розрив між Тереховим і його найближчим конкурентом згідно з соцопитуванням. Карасьов вважає, що позиції Добкіна в Харкові слабшають, а його нішу поступово займає Євгеній Мураєв.

“У Михайла Добкіна дворазове відставання від Терехова – тільки 27% підтримки. Ще одна тривожна тенденція для Добкіна: у рейтингу недовіри він обігнав Фельдмана. На тлі невисоких результатів Добкіна зростає інтерес до Мураєва. Хоча Мураєв не балотується на виборах, у нього ядро прихильників 15 % (у Добкіна кількість твердих прихильників 9%). Мураєв показує потенціал на майбутні електоральні кампанії. Якщо збережуться ці тенденції – зростаючий рейтинг Терехова і спадні рейтинги конкурентів – то у Терехова є всі шанси перемогти вже 31 жовтня. На даний момент інтрига якраз в тому, що другого туру може і не бути”, – заявив Карасьов.

Як повідомляв Харків Times, згідно з останнім дослідженням групи “Рейтинг”, 63% опитаних харків’ян очікують, що новим мером стане Ігор Терехов. Тільки 14% учасників опитування вважають, що Добкін має шанси перемогти.