У Харкові лікарям ковідних відділень обіцяють муніципальну надбавку

Фото: Харків Times

Грошову надбавку для медиків, які надають допомогу хворим на коронавирусну інфекцію, передбачать у бюджеті міської територіальної громади Харкова. А міська рада звернеться до Кабміну, Національної служби здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України за допомогою в лікуванні хворих на коронавірус.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Опрацювати питання надбавки секретар Харківської міської ради Ігор Терехов доручив сьогодні профільним департаментам під час сесії міської ради.

«Потрібно, щоб ми передбачили нашим лікарям, які сьогодні роблять все можливе і часом неможливе, щоб спасати життя людей, муніципальну надбавку, і вони отримували додаткові кошти з міського бюджету», — зазначив Ігор Терехов.

Також він підтримав пропозиції депутатів активно пояснювати та пропагувати необхідність вакцинації від COVID-19 і доручив організувати додаткові прищепні пункти.

Крім того, на сьогоднішній сесії міська рада вирішила підготувати звернення від Департаменту охорони здоров’я до Кабінету Міністрів України, Національної служби здоров’я України та Міністерства охорони здоров’я України

У цих зверненнях департамент має намір попросити змінити деякі формулювання постанов Кабміну. Зокрема, врахувати у «ковідній» програмі капремонт систем забезпечення киснем, а також надати можливість залучати до роботи з хворими на коронавірус (яка оплачується за програмою медичних гарантій) лікарів, які надають інші види медичних послуг.

Звернення до Національної служби здоров’я України стосуватиметься прискорення підписання додаткових угод у разі, якщо потрібно терміново збільшити кількість медичних бригад в установах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

До Міністерства охорони здоров’я України міська рада звернеться з приводу розробки пакету медичних послуг, пов’язаних з наданням амбулаторної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 12 жовтня виявили 179 486 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 502 — за минулу добу.

З 10 жовтня місто перейшло у «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.

У Харківській області розширюють госпітальну базу з лікування пацієнтів із коронавірусной хворобою СOVID-19. Станом на 9 жовтня загальна кількість ліжок становить 4 614.

Харківським лікарням дали близько 40 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19.