Підприємство, яке обслуговує СК «Металіст», змінило назву

Фото: oras.com

Після передачі ОСК «Металіст» у комунальну власність міста Харкова виникла необхідність перейменування комунального підприємства, яке його обслуговує.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 12 жовтня, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Тепер Комунальне підприємство «Обласний спортивний комплекс «Металіст» Харківської міської ради» (скорочена назва — КП «ОСК «Металіст» ХМР») матиме назву Комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Металіст» Харківської міської ради» (скорочено — КП «СК «Металіст» ХМР»).

Як повідомляв Харків Times, у лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3:0.

Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова. Рішення про це було прийнято 10 червня на V сесії Харківської облради VIII скликання.

16 червня Українська асоціація футболу затвердила перейменування футбольного клубу «Метал» в «Металіст».