Місто виплатить премії харківським олімпійцям і паралімпійцям

Харківська міська рада виділила кошти на додаткову виплату премій учасникам літніх Паралімпійських і Олімпійських ігор у Токіо.
Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 12 жовтня, на сесії Харківської міської ради.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Згідно зі змінами, які були внесені до Міської комплексної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту Харкова на 2017–2025 рр., всім учасникам XVI літніх Паралімпійських ігор, незалежно від завойованих медалей, додатково будуть виплачені премії в розмірі 200 тис. грн, а бронзовим призерам ХХХІІ літніх Олімпійських ігор — по $55 тисяч.

Як зазначив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, харківські спортсмени прославили Харків і Україну на весь світ, тому мають отримати гідну винагороду.

«Ми виділяємо премію паралімпійцям – нашим героям. Одне те, що вони пробилися на Паралімпіаду і брали участь в ній, – вже подвиг. Тих спортсменів, які отримали медалі, ми також преміюємо згідно з нашим положенням і плюс додамо виплати за участь. Так, гордість України Максим Кріпак, який завоював сім нагород і аж п’ять золотих, отримає близько 650 тис. грн. І наших олімпійців, які завоювали бронзу, наших зірочок-синхроністок і почесну харків’янку, тенісистку Еліну Світоліну, ми також преміюємо. Тому що це імідж Харкова і України в цілому», — підкреслив Ігор Терехов.

За кожне «золото» на Паралімпіаді харків’яни отримують 75 тис. грн, за «срібло» — 50 тис. грн, за «бронзу» — 30 тис. грн.

Як повідомляв Харків Times, збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських спортсменок, на Олімпіаді-2020 завоювала бронзову медаль у програмі груп.

Харківські синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук виступили у першому раунді кваліфікації в артистичному плаванні на Олімпіаді в Токіо. У довільній попередній програмі дівчата набрали 94,9333 балів — це третій результат.

Марта Федіна та Анастасія Савчук стали бронзовими призерами в артистичному плаванні на Літніх Олімпійських іграх в Токіо.

31 липня у Токіо перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна перемогла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіну й завоювала бронзову медаль олімпійського турніру.

14 харків’ян боролися за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харківський плавець Максим Крипак став найтитулованим спортсменом змагань. На рахунку харків’янина – сім нагород, п’ять з них – золоті.

За рекордні досягнення на Паралімпіаді харківський плавець-паралімпієць Максим Крипак отримав звання Героя України.

13 вересня у Харківській міській раді нагородили паралімпійців, які завоювали 20 медалей.

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденами харківських спортсменів — чемпіонів та призерів Паралімпіади в Токіо. Нагороди також отримали тренери харківських паралімпійців.