Двоє поліцейських Богодухівського райвідділу підуть під суд за вимагання хабара у винуватця ДТП

Фото: khar.gp.gov.ua

Найближчі десять років можуть провести за гратами два співробітника Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області. Їх звинувачують у вимаганні та отриманні хабара в розмірі 12 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, інспектор одного з секторів Богодухівського райвідділу та патрульний цього ж відділу поліції вимагали у чоловіка хабар в розмірі 12 тис. гривень. Натомість обіцяли не складати протокол за фактом керування автомобілем без водійського посвідчення і досконалого ДТП.

18 червня інспектора поліції затримали відразу після отримання грошей. Йому повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

30 червня цього року його спільникові – патрульному поліцейському – повідомили про підозру у вчиненні аналогічного кримінального злочину.

Зараз інспектор поліції звільнений з правоохоронних органів, а патрульний відсторонений від займаної посади. Станом на початок жовтня співробітники ДБР завершили розслідування злочину і передали справу на розгляд суду.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві повідомили про підозру двом поліцейським, які вимагали гроші від фігуранта кримінальної справи.

Фото: khar.gp.gov.ua