Кабмін посилив правила пасажирських перевезень в умовах карантину

Кабінет міністрів України посилив правила пасажирських перевезень в “жовтій”, “помаранчевій” і “червоній” зонах адаптивного карантину. Нові обмеження почнуть діяти з 21 жовтня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МОЗ.

Рішення про посилення правил пасажирських перевезень в умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби уряд прийняв на засіданні 11 жовтня.

Згідно нових правил з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епідемічної небезпеки будуть дозволені, якщо у всіх водіїв, екіпажу літаків і пасажирів буде один з цих документів:

  • підтвердження повного курсу вакцинації (або отримання однієї дози для регіонів “жовтої” зони);
  • міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію від COVID-19 (вакциною, яка дозволена ВООЗ); негативний ПЛР-тест; документ, що підтверджує одужання від COVID-19, дія якого підтверджено через додаток “Дія”;
  • негативний тест на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (діє 72 години);

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, 11 жовтня (за станом на 8:00) в Україні з початку пандемії зафіксували 2 550 089 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 8 832 – за минулу добу. Лідером по захворюваності за добу знову стала Харківська область.