До харків’ян з високою температурою лікарі приходитимуть додому — Горбунова-Рубан

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Харків’ян з температурою просять залишатися вдома та викликати лікарів додому, щоб уникнути скупчення хворих у поліклініках.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, в окремих приміщеннях поліклінік для хворих з температурою виникають великі черги, і там є хворі як з коронавірусом, так і з ГРВІ.

«І приймають їх від трьох до п’яти лікарів, які відволікаються від основного прийому, тому ми будемо просити харків’ян, у яких піднялася температура і є необхідність звернутися до лікаря – викличте його додому», — сказала Світлана Горбунова-Рубан.

Також заступниця міського голови попросила харків’ян дотримуватися всіх протиепідемічних заходів і обов’язково носити захисні маски або респіратори.

За словами чиновниці, зараз всі лікарі міста борються з COVID-19, і медпрацівники в поліклініках дуже завантажені роботою. Крім прийому пацієнтів, частина з них працює в бригадах для вакцинації, також вони зайняті підписанням декларацій, оскільки значно збільшилася кількість звернень від молодих людей, які хочуть укласти договір із сімейним лікарем.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 11 жовтня виявили 177 984 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 419 — за минулу добу.

З початку пандемії станом на ранок 11 жовтня у Харківській області померли 4 166 пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19, 28 з них — за останню добу.

Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19.

З 10 жовтня місто перейшло у «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.

Ще дві лікарні Харкова почали приймати хворих на коронавірус. Станом на 11 жовтня пацієнтів з COVID-19 приймають шість медзакладів міста: 13, 17, 18, 25 та 8 лікарні, а також пологовий будинок. У них розгорнуті для цих цілей 1 520 ліжок.