У Харківській області для пацієнтів з СOVID-19 відкриють ще дві лікарні

Фото: hromadske.ua

У Харківській області розширюють госпітальну базу по лікуванню пацієнтів з коронавірусною хворобою СOVID-19. З резерву виведені Вовчанська ЦРЛ та Ізюмська центральна міська лікарня Піщанської Божої Матері.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Розпорядження про приєднання цих медустанов до лікарень, які надають допомогу хворим СOVID-19, було прийнято 7 жовтня. Зараз їх готують до прийому пацієнтів, розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

в Ізюмській лікарні додасться 160 ліжок, в Вовчанської – 50. Загальна ж кількість ліжок, виділених для лікування хворих СOVID-19, становить 4614.

«За великим рахунком ми повертаємося до попередньої госпітальної базі, яка працювала в минулу хвилю. На сьогоднішній день фактично використовується близько 4,5 тисячі загального «ковідного» ліжкового фонду. По місту Харкову, безумовно, є певна напруга, виходячи з концентрації людей. Що стосується забезпечення киснем, 2800 ліжок вже забезпечені потоковим киснем, і робота по збільшенню кількості таких точок триває. Тому в цілому ситуація складна, але контрольована », – повідомив Михайло Черняк

Станом на 8 жовтня в Харківській області коронавірус лікують в 21 медустанові.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 9 жовтня виявили 174 782 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 974 – за минулу добу.

Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19.

З 00:00 10 жовтня місто переходить в «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.

У Харківській області шкільні канікули розпочнуться на тиждень раніше.