У бюджеті Харкова передбачили дотації на оплату тепла

Фото: slovoidilo.ua

У бюджеті Харкова передбачено кошти на оплату тепла для установ соціальної сфери і для того, щоб не підвищувати тарифи на послуги теплопостачання для населення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

8 жовтня відбулася селекторна нарада під головуванням Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова. У нараді, яка пройшла в режимі відеозв’язку, взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Представники великих українських міст обговорити питання щодо укладання договорів на поставку природного газу між ТОВ «Нафтогаз трейдинг» та бюджетними установами.

Після наради Ігор Терехов зазначив, що у бюджеті міської територіальної громади Харкова передбачені кошти для установ соціальної сфери.

«Ми вже почали подачу тепла в заклади соціальної сфери, не чекаючи сьогоднішнього селектора, і будемо платити з бюджету, щоб дитячі садки, лікарні та школи були з теплом», – зазначив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що з міського бюджету будуть частково дотувати різницю в тарифах для населення. Він підкреслив, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло і гарячу воду не підвищаться.

Ігор Терехов зазначив, що розуміє, наскільки важко багатьом людям в повному обсязі оплачувати послуги КП «Харківські теплові мережі».

«Я чітко дав команду ХТМ – не вести претензійну роботу, тому що люди платять в міру своїх можливостей. Хтось хворіє, рівень життя не такий високий, але поступово люди оплачують послуги, і я вдячний харків’янам за те, що так відповідально до цього підходять», – підкреслив секретар міськради.

Також він повідомив, що у планах міської влади – почати опалювальний сезон вчасно або, можливо, навіть раніше терміну, зважаючи на погодні умови.

Як повідомляв Харків Times, Терехов також (і вже не вперше) обіцяв харків’янам, що у наступному опалювальному сезоні не будуть підвищуватися тарифи на тепло, гаряче й холодне водопостачання, водовідведення, вивезення сміття та проїзд у громадському транспорті.

Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

У Харкові достроково почали опалювальний сезон 2020-2021.