Харківські підприємці почали отримувати карантинні виплати

Фото: journalist.today

«Ощадбанк» почав перераховувати фінансову допомогу харківським підприємцям, які постраждали від закриття в локдаун. Виплати в розмірі 2000 гривень виділила Харківська міськрада.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Матеріальну допомогу отримають майже 26 тисяч підприємців, які були змушені зупинити свою діяльність в період карантину. Їх список був складений на основі особистих заявок, які підприємці оформляли через державний сервіс «Дія».

«Всім нам довелося пережити складний період, пов’язаний з карантинними обмеженнями, локдауном, закриттям підприємств. Як відомо, держава виділила по 8 тисяч гривень підприємцям, які не працювали в локдаун. А ми передбачимо додаткову підтримку таким підприємцям в розмірі 2 тисяч гривень. Таким чином, компенсацію від Харківської міськради отримають близько 26 тисяч підприємців», – раніше говорив керівник міста Ігор Терехов, анонсуючи допомогу.

Загальна сума фінансової допомоги складе близько 52 мільйонів гривень.

Раніше в рамках підтримки бізнесу Харківська міськрада знизила орендні ставки на землю на 2022 рік. Це рішення стосується більш 3 тисяч підприємців, які сумарно заощадять близько 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв Харків Times, раніше влада міста вже обіцяла виділити гроші на додаткові виплати підприємцям, які постраждали від карантинних обмежень.

Наприкінці червня постійна комісія Харківської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів одноголосно затвердила внесення змін до Програми розвитку підприємництва в частині виплат з бюджету міста підприємцям, які постраждали внаслідок локдауна.