У Харкові громадянин Іраку організував підпільне україно-іракське шлюбне агентство

Ілюстративне фото.

У Харкові слідчі повідомили про підозру громадянину Іраку, який налагодив бізнес з незаконної легалізації іноземців в Україні.

Правоохоронці довели причетність підозрюваного до трьох епізодів злочинної діяльності.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 43-річний громадянин Іраку за грошову винагороду сприяв систематичному незаконному переправленню вихідців з Іраку через державний кордон України.

Для безперешкодного потрапляння на територію нашої країни підприємливий чоловік організовував оформлення фіктивних шлюбів між громадянами Іраку та громадянками України. Таким чином, іноземці отримували довгострокові візи, а в подальшому — і посвідки на проживання.

7 жовтня іноземцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ч. 2 ст. 332 КК (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

В даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, схему діяльності 43-річного іракця поліцейські викрили ще в липні. Вартість процедури досягала $1,5 тисячі, 300 з яких отримувала дівчина, яка погодилася на фіктивний шлюб.