У Харківській області шкільні канікули розпочнуться на тиждень раніше

За результатами засідань державної та обласної комісій з епідемічної безпеки та надзвичайних ситуацій «червону» зону в регіоні не ввели. Обмежилися компромісними заходами. В першу чергу, продовженням шкільних канікул.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації з посиланням на заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

Заступник голови обладміністрації повідомив, що державна комісія сьогодні не бачить юридичних підстав для впровадження «червоної» зони на території Харківської області.

«Дійсно, є ситуація напружена, але останніми днями є певні показники, які дозволяють поки що уникнути введення «червоної» зони. Область залишається «помаранчевою». Виходячи з того, що моніторинг відбувається щоденно по всій ситуації, яка є на території регіону, — і захворюваності, і охоплення тестуванням, і навантаження системи охорони здоров’я, — це все дає підстави для прийняття відповідних рішень на державному рівні», — повідомив Михайло Черняк.

У той же час державна комісія прийняла рішення зобов’язати обласну комісію з питань ТЕБ ​​та НС посилити протиепідемічні заходи в регіоні. В першу чергу, в області мають намір посилити контроль за дотриманням маскового режиму та заповнюваності транспорту.

Михайло Черняк визнав, що область все ще перебуває на межі «червоної» зони. Тому було прийнято рішення ввести по всьому регіону шкільні канікули з 18 жовтня.

«Запровадимо шкільні канікули на території області, що з урахуванням свят, які будуть наступного тижня — чотири святкові вихідні — дозволить на досить суттєвий час обмежити контакти й дітей, і дорослих», — пояснив заступник голови ХОДА.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 8 жовтня виявили 173 808 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 025 — за минулу добу.

З 00:00 10 жовтня місто переходить в «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.