У Харківській області пункти вакцинації відкрили у відділеннях “Укрпошти”

Фото: ХОГА

Мешканці Харківської області можуть зробити щеплення від коронавірусу в відділеннях “Укрпошти”. Такі пункти вакцинації відкрилися переважно в сільських відділеннях зв’язку в 17 громадах області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обладміністрації.

Як повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк, станом на 8 жовтня в районах області працюють близько 70 таких пунктів.

“Там працюють медичні працівники і дають можливість людям похилого віку, які є групою ризику, вакцинуватися у зручному місці – там, де вони отримують пенсії і так чи інакше перебувають у поштових відділеннях”, – розповів Михайло Черняк.

За його словами, станом на 14.00 у відділеннях «Укрпошти» вже вакцинувалося близько сотні людей.

Такі пункти вакцинації працюватимуть і надалі.

По одному пункту щеплення відкрили у поштових відділеннях Балаклії, Дворічної, Донця, Змієва, Лозової, Новопокровки, Первомайського, Савинців.

Одразу сім пунктів запрацювало у Вовчанській громаді: c.Охрімівка, c.Бугаївка, c.Рубіжне, c.Іванівка, c.Варварівка, c.Вовчанські Хутори і cмт Вільча.

Дев’ять поштових відділень задіяні у вакцинації в Зачепилівській громаді: c.Орчик, c.Олександрівка, c.Залінійне, c.Леб’яже, c.Миколаївка, c.Рунівщина, c.Бердянка, c.Чернещина та смт Зачепилівка.

У Золочівській громаді щеплення роблять на пошті c. Довжик і с. Олександрівка.

10 пунктів вакцинації у відділеннях «Укрпошти» має Кегичівська громада: c.Андріївка, c.Красне, c.Бесарабівка, c.Нова Парафіївка, c.Шляхове, c.Власівка, c.Парасковія, c.Лозова, cмт.Слобожанськей й cмт.Кегичівка.

У Краснограді запрацювали два пункти вакцинації у відділеннях пошти і дев’ять – у селах громади: c.Куми, c.Тишенківка, c.Зоряне, c.Іванівське, c.Берестовенька, c.Хрестище, c.Піщанка, c.Миколо-Комишувата, c.Піщанка.

У Краснокутській громаді роблять щеплення у відділенні зв’язку в c.Козіївка.

Наталинська громада має сім таких пунктів вакцинації: c.Ясна Поляна, c.Соснівка, c.Мартинівка, c.Добренька, c.Кобзівка, c.Петрівка, c.Наталине.

Найбільше в області «поштових» пунктів вакцинації відкрили у Сахновщинській громаді – в одному відділенні смт Сахновщина та 14 – у селах громади: c.Володимирівка, c.Гришівка, c.Лебедівка, c.Дубові Гряди, c.Тавежня, c. Новоолександрівка, c.Аполлонівка, c.Великі Бучки, c.Сугарівське, c.Багата Чернещина, c.Шевченкове, c.Катеринівка, c.Огіївка, c.Лигівка.

У Стровірівській громаді вакцинують у еми відділеннях «Укрпошти»: c.Станичне, c.Караван, c.Палатки, c.Слобожанське, c.Старовірівка, с.Миколаївка та c.Охоче.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 8 жовтня виявили 173 808 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 025 — за минулу добу.

Опорні COVID-лікарні, розташовані в Харкові, заповнені на 90%.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почали приймати хворих на коронавірус.

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

У харківських лікарнях на третину збільшили кількість місць для хворих на коронавірус.

Станом на 5 жовтня в Харківській області COVID-19 лікують у 19 закладах охорони здоров’я. Загальна госпітальна база складається з 4 002 ліжок, з яких зараз зайняті 2 560 (64%).

Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19.

З 00:00 10 жовтня місто переходить в «помаранчеву» зону епідемічної небезпеки.