“Укроборонпром” шукає керівника для заводу імені Малишева

Державний концерн “Укроборонпром” оголосив конкурс на посаду генерального директора Державного підприємства «Завод імені В.А. Малишева» (м.Харків).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення держконцерну «Укроборонпром».

За задумом роботодавця, майбутній глава заводу повинен бути вирішити ряд завдань, ключовими з яких є:

• проведення трансформації підприємства з метою перетворення одного з найбільших підприємств радянської промисловості в сучасну компанію, здатну конкурувати на міжнародних ринках;

• забезпечення сталого розвитку підприємства, зростання обсягів виробництва, формування портфеля замовлень на 3-5 років вперед і контроль своєчасного і якісного виконання замовлень; поліпшення фінансового стану підприємства, оптимізація структури персоналу і витрат.

Здобувачі повинні відповідати ряду вимог. Серед них – вища технічна або економічна освіта, загальний управлінський досвід – більше 10 років. Також обов’язковий успішний досвід розробки та управління складними проектами організаційних змін (трансформація моделі управління, реструктуризація бізнесу, запуск бізнесу в нових країнах, злиття / поглинання компанії, розробка і впровадження нового продукту) і ін. З описом позиції і вимогами до кандидатів можна ознайомитися  тут.

У процесі відбору кандидатам належить пройти кілька етапів, першим з яких стане подача аплікаційного пакету документів. Здобувачі можуть подавати заяви до 16:00 (за Київським часом) 17 жовтня 2021 року.

Новий директор ДП “Завод імені Малишева” стане третім керівником підприємства, починаючи з літа 2019 року.

Як повідомляв ХарківTimes, 30 травня 2019 року Олександр Чурсін приступив до виконання обов’язків директора ДП «Завод ім. Малишева ». На цій посаді Чурсін змінив Олександра Хланя в зв’язку з завершенням терміну дії його трудового контракту. До призначення Чурсін очолював бронетанковий дивізіон «Укроборонпрому».

У січні 2020 року генеральним директором ДП «Завод імені В.А. Малишева» призначено Василя Криласа.

У квітні 2021 року первинна профспілкова організація ДП “Завод імені В.О. Малишева” просила президента України Володимира Зеленського “якнайшвидше втрутитись у проблему, яка давно перестала бути локальною, з метою недопущення руйнації головного виробника бронетанкової техніки та погіршення міжнародного іміджу України як високотехнологічної та обороноздатної держави”.

Профком вимогав від Укроборонпрому розірвати контракт з гендиректором Криласом.