“Всі ми розуміємо, що таке локдаун” – Ігор Терехов звернувся до харків’ян

Фото: city.kharkov.ua

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехова звернувся до жителів у зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в місті. Через неухильне зростання захворюваності на коронавірус в Харкові можуть зупинити транспорт і закрити підприємства.

Про це Харків Times дізнався з оприлюдненого прес-службою звернення Ігоря Терехова.

“Як би нам не хотілося, пандемія COVID-19 не відступає. На жаль, в останні тижні ми фіксуємо ускладнення епідеміологічної обстановки, внаслідок чого Харків може перейти в зону з більш серйозними карантинними обмеженнями. Однак всі ми розуміємо, що таке локдаун і якими можуть бути його наслідки”, – зазначив Ігор Терехов.

Глава міста закликав всіх жителів “з усією відповідальністю поставитися до встановлених на сьогодні в місті карантинним обмежень”. За його словами, це дозволить уникнути зупинки роботи громадського транспорту та закриття підприємств.

“Пам’ятайте, що неухильне дотримання масочного режиму і соціальної дистанції – єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких від COVID-19”, – додав Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 6 жовтня виявили 171 615 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 163 – за минулу добу.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».

Для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 планують відкрити Ізюмську центральну лікарню та Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 Філії «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця».

У харківських лікарнях на третину збільшили кількість місць для хворих на коронавірус.

5 жовтня Харківський обласний госпіталь ветеранів війни почав прийом хворих на СOVID-19.