У Харківському аеропорту побудують ангари для техобслуговування Boeing

Харківська міська рада та компанія “Avia Solutions Group” підписали Меморандум про співпрацю. Сторони домовилися про будівництво в Міжнародному аеропорту “Харків” ангарів для технічного обслуговування авіаційної техніки, зокрема, літаків Boeing зі Східної Європи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Меморандум було підписано на Міжнародній конференції “Харків: розвиток та інвестиції”, яка прошла сьогодні, 6 жовтня.

“Ми домовилися побудувати вісім боксів, які обслуговуватимуть літаки. Харків має великий кадровий потенціал людей, які працюють в аерокосмічному напрямку. Інвестор це врахував і прийшов до нас. Планується створити близько однієї тисячі робочих місць, середня зарплата складе 30 тисяч гривень. Ми вже почали процедуру оформлення документів, щоб компанія почала будівництво своїх потужностей. Це показовий приклад, що інвестори довіряють нам, і я сподіваюся, що ми швидко реалізуємо цей проєкт”, – зазначив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Своєю чергою керівник інвестиційних проєктів компанії “Avia Solutions Group” Жюльбінас Абарявічус повідомив, що Харків як майданчик для розміщення виробництва дійсно був обраний не випадково.

“Ми бачимо, як розвивається Харків, і розуміємо, як багато тут університетів, підприємств, фахівців. Упевнений, що тут наш проєкт буде успішним. Ми відчуваємо підтримку міської влади і з радістю працюватимемо далі”, – сказав він.