Міськрада та ЄБРР підписали меморандум про співпрацю у покращенні екологічної ситуації в Харкові

Фото: Харків Times

Меморандум про співпрацю між Харківською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку був підписаний сьогодні, 6 жовтня, на Міжнародній конференції “Харків: розвиток та інвестиції”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сторони домовилися, що міська влада Харкова долучиться до програми ЄБРР “Зелені міста”. Ця ініціатива передбачає визначення екологічних викликів, які стоять перед містом, і розробку плану дій щодо їх подолання.

Як зазначив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, приєднання Харкова до програми “Зелені міста” дозволить суттєво оновити інфраструктуру міста і поліпшити екологічну ситуацію.

“ЄБРР – це наш давній партнер, з яким ми будуємо нові станції метро, закуповуємо тролейбуси. Підписання меморандуму – це ще один крок до доступної та сучасної інфраструктури міста Харкова. За допомогою банку ми зможемо оновити парк нашого громадського транспорту і зменшити викиди СО2, вирішити інші проблеми, оскільки ми активно працюємо над покращенням екології міста”, – підкреслив Терехов.

За словами заступника директора ЄБРР в Україні Марка Магалецького, в рамках програми буде проведений комплексний аналіз екологічної ситуації в місті та підготовлений план дій, який дозволить поліпшити екологічну обстановку. Аналітична робота займе близько року, після чого буде складений список пріоритетних інвестицій, які можуть торкнутися оновлення громадського транспорту, модернізації систем водо- і теплопостачання, сфери поводження з відходами, енергоефективності тощо.