Київський слідчий під час обшуку в Харкові незаконно затримав чоловіка

Фото: khar.gp.gov.ua

Детективи ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом незаконного затримання людини в Харкові (ч. 1 ст. 371 КК України). У скоєнні цього злочину підозрюють старшого слідчого Києво-Святошинського відділу поліції ГУНП в Київській області, якого на даний час звільнено з поліції.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, екс-поліцейський в рамках розслідування крадіжки проводив обшук в одній з квартир м.Харкова. Під час обшуку він незаконно затримав чоловіка, застосувавши кайданки. Також повідомляється, що колишній слідчий склав процесуальні документи про затримання чоловіка з порушенням вимог ст. 208 КПК України.

Колишньому співробітнику поліції повідомили про підозру за ч 1. ст 371 КК (завідомо незаконні затримання, привід, арешт або тримання під вартою). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові колишній командир роти патрульної поліції став підозрюваним у справі про незаконне затримання водія.