У центрі Харкова пройшов пікет з вимогою продовжити контракт з керівником обласного центру онкології (фото)

Фото: Харків Times

Акція “Маю право на життя” на підтримку керівника Харківського обласного центру онкології Дениса Скорого пройшла 5 жовтня перед будівлею Харківської облдержадміністрації. У ній взяли участь понад 100 осіб (за даними поліції – близько 60) – хворі на онкозахворювання, їхні родичі та працівники онкоцентру.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

У своїх виступах в режимі “Вільного мікрофону” вони відзначали радикальні поліпшення в роботі онкоцентру після приходу туди Скорого та його команди, ділилися власними історіями боротьби з хворобою. За словами організаторів акції, жоден з депутатів обласної ради не приєднався до її учасників. Кілька учасників акції зустрілися з головою обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко, донесли до неї позицію присутніх і передали звернення.

За інформацією прес-служби облради, Єгорова-Луценко повідомила представникам громадськості, що питання продовження контракту буде повторно винесено на наступну сесію, якщо буде відповідне рішення профільних постійних комісій. Якщо ні – Скорий буде звільнений і зможе взяти участь у конкурсі на посаду генерального директора Обласного центру онкології. “Якщо неможливо повторно винести питання на розгляд сесії, буде прийнято рішення про оголошення конкурсу. Я не можу впливати на рішення обласної ради, це колегіальний орган, але докладу всіх зусиль для того, щоб процедура була максимально прозорою і повністю відповідала закону”, – зазначила Єгорова-Луценко.

Як повідомляв Харків Times, у 2021 році Держфонд регіонального розвитку виділив Харківській області гроші на будівництво нової будівлі Харківського обласного онкоцентру.

У квітні на будівництво першої та другої черги комплексу «Обласний центр онкології» у Харкові було виділено 76 млн 318 тис. 676 грн.

Тоді ж у Харкові відновили будівництво комплексу «Обласний центр онкології». У третій декаді квітня тут почали монтаж залізобетонного каркасу будівлі лікувально-діагностичного корпусу.

Харківська обласна рада на своїй сесії 23 вересня прийняла рішення не продовжувати контракт з головним лікарем Обласної онкологічного центру Денисом Скорим.