У Харкові допоможуть держвиконавцям розшукувати боржників

Фото: pmg.ua

У Харкові дані з відеокамер, встановлених в рамках міської програми «Безпечне місто», стануть доступними для співробітників державної виконавчої служби, що розшукують автовласників за борги за комуналку, аліменти, несплачені дорожні штрафи і таке ін.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Відповідний Меморандум про взаємодію між Харківською міською радою та Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (Харків) був підписаний сьогодні, 5 жовтня, в мерії.

За словами заступника начальника Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Сергія Розумного, за допомогою відеокамер виконавці зможуть відстежувати автомобілі боржників для подальшої опису транспортних засобів, їх арешту і передачі на реалізацію.

“Виконавець зможе встановити, де паркується автомобіль, яким шляхом рухається, щоб визначити його місцезнаходження, знайти і зробити виконавчі дії», – зазначив Сергій Розумний.

Він зазначив, в даний час в розшуку по Харківській області знаходиться понад 3 тисячі автовласників за борги за ЖКП, по несплаті дорожніх штрафів, аліментів.

Як повідомляв Харків Times, депутати Харківської міської ради на сесії затвердили перелік адрес, за якими будуть встановлені камери автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.