У Харкові залишилося 60 ліжок для хворих на коронавірус — Горбунова-Рубан

Фото: РБК

Станом на 1 жовтня в міських лікарнях проходять лікування 710 пацієнтів з COVID-19. Всього в місті на даний момент розгорнуто 770 ліжок для хворих на коронавірус.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, 453 людини перебувають на кисневій підтримці, 35 пацієнтів підключені до апарату штучної вентиляції легенів.

Всього в міських медичних установах облаштовано 530 точок централізованої подачі кисню, призначених для лікування коронавірусної інфекції. Також подачу кисню забезпечують 888 кисневих концентраторів.

Віце-мер нагадала, що поки в міських установах розгорнуто 770 місць для хворих на коронавірус. Хворих приймають у лікарнях №13, 17 і 25. Але цю кількість планують збільшити, щойно ковідний пакет отримає пологовий будинок № 2, а лікарня № 18 буде включена в перелік медустанов для лікування коронавірусу.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що з числа госпіталізованих 31 особа має сертифікат про вакцинацію. Вона застерегла городян від покупки таких свідчень, адже від цього залежить процес лікування від коронавірусу та життя хворого.

Також Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що понад 5 тис. ссіб лікуються від коронавірусу амбулаторно, 16 % від загального числа хворих — діти.

«Торік серед хворих на коронавірус діти складали 5%, у весняну хвилю — 12%, зараз — 16%. Ми постійно аналізуємо ситуацію. Якщо захворів школяр, йде на карантин увесь клас, якщо маленька дитина — група у дитячому садку», — зазначила заступниця міського голови.

Вона нагадала, що в місті працюють 112 бригад для вакцинації. Щеплення можна зробити у 34 пунктах вакцинації в дитячих і дорослих поліклініках, територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів і в амбулаторії Новобаварського району на вул. Доватора. А ще один пункт найближчим часом відкриють на стадіоні «Металіст». Крім того, щонеділі вакцинуватися можна у великих торгово-розважальних центрах.

«Сьогодні в Україні і світі кажуть, що це пандемія невакцинованих людей. У нас у повному обсязі є вакцини «AstraZeneca», «CoronaVac», «Pfizer», а також «Moderna» для другої дози», — підкреслила віце-мер.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 1 жовтня виявили 166 688 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 225 — за минулу добу.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.

Харків пропонує повернути до «ковідного реєстру» лікарню та пологовий будинок.

Опорні COVID-лікарні, розташовані в Харкові, заповнені на 90%.

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почнуть приймати хворих на коронавірус.

У Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».

Станом на 28 вересня 89% працівників установ загальної середньої освіти Харкова вакциновані від коронавирусной інфекції COVID-19.