Пенсіонерів застерігають від підписання будь-яких документів з Добкіним

Фото: Наш Дом - Харьков. Команда Михаила Добкина / Facebook

Михайло Добкін побудував схему підкупу пенсіонерів, однак вони в підсумку можуть залишитися без обіцяної грошової допомоги, але з кримінальними проблемами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Партії пенсіонерів України Миколи Кукуріки у Facebook.

Глава партії розповів, що до нього звернулася низка харків’ян з проханням пояснити, чим може загрожувати участь в так званій соціальній програмі “Турбота” Михайла Добкіна. Добкін обіцяє виплатити її учасникам по 2000 гривень з міського бюджету на оплату комунальних послуг.

“На перший погляд все виглядає доволі мило: прийдіть, напишіть заяву і отримайте 2000 гривень на рік на оплату ЖКГ, щоправда, – у майбутньому. Пенсіонери, які цікавилися такою “допомогою” розповідають, що їм казали, що ці гроші вони отримають від департаменту соціального захисту Харківського міськвиконкому, але за двох умов, – якщо на виборах мера переможе Добкін і якщо заявник потрапить до списку тих обраних, хто може претендувати на цю “допомогу”. А от хто саме потрапить до цього списку – ніхто не каже. Мовляв, там видно буде!”, – підкреслив Кукуріка.

При цьому, як пояснив глава партії, від учасників програми вимагають підписатися під тим, що вони “поділяють цінності та ідеї” і є “ідейними прихильниками Михайла Добкіна”.

” Що це за ідеї та цінності, не пояснюється. Напрошується висновок, що таким чином штаб Добкіна може збирати контакти людей, яких будуть “обробляти” перед виборами. Між рядками там ховається такий зміст: ви ж підписалися, що будете нас підтримувати, – тож виконуйте свої обіцянки, бо грошей не отримаєте. І дійсно, якщо ви відмовляєтеся підписати заяву про те, що ви є “ідейним прихильником Добкіна”, то заяву на отримання 2000 гривень у вас не приймуть. Виходить, що ця програма насправді є не турботою, а прихованою маніпуляцією та тиском на виборця… І ще одне, головне: продаж свого голосу на виборах є порушенням законів гідності та моральних принципів чесної боротьби, а також діючого законодавства України, – за що передбачена відповідальність!”, – пише Кукуріка.

Голова партії пенсіонерів також зазначив, що в 2019 році аналогічні методи обробки зубожілих пенсіонерів використовував Петро Порошенко, запустивши програму з такою ж назвою – “Турбота”. Кукуріка нагадав, що така схема підкупу не допомогла Порошенко виграти вибори, не допоможе вона і Добкіну.

Раніше Комітет виборців України різко засудив програму Добкіна “Турбота” і пригрозив її організаторам і учасникам кримінальною відповідальністю.