Ввечері в центрі Харкова загорілися сарай і горище (фото)

У дворі на перехресті Сумської та Маяковського з різницею в півгодини сталися дві пожежі. Спочатку спалахнула дерев’яна самобудова біля будинку на Сумській, 112, а через 40 хвилин — горище триповерхового будинку на Маяковського.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

29 вересня о 20:26 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у дерев’яній самобудові, що примикала до житлового будинку на вул. Сумській, 112.

До місця події виїхали два відділення на автоцистернах та одне — на автодрабині.

На момент прибуття рятувальників вогонь охопив 25 кв. м прибудови й почав перекидатися на покрівлю будівлі. Вона вже горіла на площі 10 кв. м.

Існувала загроза розповсюдження полум’я на велику площу житлового будинку. Крім того, відкрите полум’я пошкодило дві автівки, які стояли поруч з палаючою прибудовою: Audi Q7 та Renault Laguna. У них частково пошкоджено лакофарбове покриття та оптичні прилади.

О 20:50 пожежу було локалізовано й о 23:00 повністю ліквідовано.

Завдяки оперативним діям рятувальників житловий будинок третього ступеня вогнестійкості вдалося врятувати. Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Не встигли пожежні впоратися з одним спалахом, як надійшло повідомлення про новий — по сусідству: о 21:10 загорілося горище у триповерховому житловому будинку на вул. Маяковського, 5.

На місце виклику прибуло вісім відділень Служби порятунку на автоцистернах, дві автодрабини та ще три рятувальні спецмашини.

На момент їх прибуття полум’я охопило 80 кв. м даху.

Через сильне задимлення існувала загроза для мешканців верхніх поверхів. Тому було прийнято рішення про евакуацію. Всього пожежні вивели на свіже повітря 10 осіб.

Пожежу локалізовано о 22:27, а о 00:12 повністю ліквідовано. Постраждалих немає. Причина виникнення та збитки встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, в березні на вулиці Чайковського в центрі Харкова горіла п’ятиповерхівка. Вогонь швидко поширювався по дерев’яних перекриттях.

Міська влада пообіцяла виділити кошти на придбання невеликих пожежних машин, які будуть обслуговувати центральну частину Харкова.