У Чугуївському районі підполковник поліції тортурами здобував визнання у вбивстві (відео)

Заступнику начальника одного з відділів поліції в Чугуївському районі повідомили про підозру в застосуванні тортур до підозрюваного. Звірства, про які йде мова в справі, були помічені ще два роки тому. Але тільки тепер слідство наважилося на якісь серйозні кроки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2019 року на території одного з районів області було вбито чоловіка. На місце злочину разом з іншими правоохоронцями прибув наш підполковник поліції.

Поспілкувавшись зі свідками, підполковник дізнався, що загиблий товаришував з місцевим жителем. У нему поліцейський і запідозрив вбивцю. А щоб розкрити злочин скоріше, вирішив вдатися до заборонених прийомів.

Увечері того ж дня підполковник разом з іншими поліцейськими приїхав додому до підозрюваного чоловіка. Побачивши, що той вже спить, поліцейський почав бити його дерев’яною палицею по спині, а потім притиснув його голову до подушки, перекриваючи кисень.

Після цього правоохоронці наділи на чоловіка наручники та доставили до відділу поліції, де протягом тривалого часу по черзі били його заповненою водою пластиковою пляшкою.

30 вересня 2021 року заступнику начальника одного з відділів поліції Чугуївського районного управління поліції ГУНП в області повідомлено про підозру за фактом тортур, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК).

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному та відсторонення від займаної посади.

Крім того, встановлюються інші учасники даного кримінального злочину.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, троє харківських поліцейських підуть під суд за те, що в гонитві за благополучною статистикою, навпаки, не фіксували тяжкі злочини або намагалися видати їх за легкі.

Працівники Олексіївської колонії змушують ув’язнених відмовитися від показань про побиття і катування.

Харків’янин, який заявляв про тортури у райвідділі міліції, виграв справу проти України в ЄСПЛ.