Справа про покупку вантажівки у Красноградському лісгоспі: постане перед судом продавець

Колишнього заступника директора ДП «Красноградське лісове господарство» та приватного підприємця підозрювали у розтраті близько півмільйона гривень державних грошей. Перший за рахунок держави купив у другого вантажівку, ринкова вартість якої більш ніж удвічі менше витраченої суми.

Позов стосовно продавця переданий до суду. Другого фігуранта оголошено у розшук.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, колишній заступник директора ДП «Красноградське лісове господарство» наприкінці 2018 року без проведення належної процедури закупівлі уклав з приватним підприємцем договір купівлі-продажу автомобіля на базі вантажівки «Урал-375», 1983 г. в. Відповідно до цього договору за вказівкою згаданого замдиректора на рахунок підприємця були перераховані державні кошти в розмірі майже 900 тис. грн.

Однак, згідно з висновком транспортно-товарознавчої експертизи, ринкова вартість даного автомобіля становить 425 тис. грн. Тобто державі в особі Красноградської лісгоспу завдано матеріальних збитків в розмірі майже 500 тис. грн.

Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом пособництва в розтраті майна державного підприємства, вчиненого у великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Колишнього заступника директора ДП «Красноградське лісове господарство» оголосили у розшук.

Як повідомляв Харків Times, у квітні цього року обом учасникам угоди повідомили про підозру у вчиненні злочину.