Владислав Сапожников з Куп’янська завоював Кубок Європи з велоспорту ВМХ

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Вихованець куп’янського велоспорту, лідер національної збірної України з велоспорту ВМХ Владислав Сапожников здобув перемогу в загальному заліку Кубка Європи 2021 року.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради.

Двадцятисемирічний підопічний Валентини Погорілої, Олександра Чуба та Сергія Панасенка виграв першість у неолімпійському класі “круізер”.

За сумою десяти етапів Кубка Європи Владислав набрав 228 очок. Віце-чемпіона бельгійця Роббі Вершурена, українець випередивв аж на 127 балів. Бронзову нагороду Кубка Європи у класі круїзері завоював ще один бельгійський велосипедист-екстремал Деннніс Стіманс (сума – 84 бали). Всього залікові очки на етапах Кубка Європи у даній дисципліні заробили 26 спортсменів із десяти країн.

Сапожников, як і багато інших учасників нинішнього континентального турніру, зміг взяти участь не у всіх етапах КЕ-2021, а ключовим у боротьбі за перемогу у загальному заліку став його успішний виступ на початку сезону. Сапожников став переможцем першого і другого етапів в італійській Вероні, а також виграв четвертий етап у французькому Саррьяні. Там же у Франції Владислав зупинився за крок від п’єдесталу на третьому етапі, показавши четвертий підсумковий результат.

Владислав Сапожников вже багато років є лідером українського ВМХ. Він неодноразовий чемпіон країни і переможець Кубка України в олімпійському рейсингу, круїзері та спринті, віце-чемпіон Європи 2019 року, неодноразовий переможець і призер етапів Кубка Європи, міжнародних рейтингових змагань, учасник чемпіонатів світу.

Як повідомляв Харків Times, Сапожников став найкращим на етапі Кубка Європи з велоспорту ВМХ, що проходив у червні в місті Сарріан (Франція).